Bedreiging Jaap van Dissel

Noord-Ierse rechter: complotdenker Micha Kat mag worden uitgeleverd

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPNoord-Ierse rechter: complotdenker Micha Kat mag worden uitgeleverd
RTL

Complotdenker Micha Kat mag van de Noord-Ierse rechter uitgeleverd worden aan Nederland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van het AD.

Volgens de krant schoof de rechter argumenten van Kat over een zwakke gezondheid, waardoor zijn uitlevering schadelijk zou zijn, terzijde.
 

Bodegraven legt beslag op de bankrekening van drie complotdenkers
Lees ook

Bodegraven legt beslag op de bankrekening van drie complotdenkers

De complotdenker kan nog in beroep tegen het oordeel. Het is onbekend of hij dit gaat doen.

Bedreiging Jaap van Dissel

Kat zit sinds vorig jaar zomer vast in Noord-Ierland, waar hij zijn uitlevering naar Nederland aanvecht. De man wordt in Nederland vervolgd voor de bedreiging van RIVM-directeur Jaap van Dissel. Ook moet hij nog een celstraf van zes maanden uitzitten vanwege een eerdere veroordeling voor smaad en laster.

Via het onlineplatform Red Pill Journal verspreidde Kat samen met mede-complotdenkers Wouter Raatgever en Joost Knevel verhalen over vermeende satanische pedonetwerken waar de RIVM-directeur deel van zou uitmaken en over rituele kindermoorden in Bodegraven. Als gevolg van deze uitzendingen kwamen tientallen volgelingen bloemen leggen bij de kinderbegraafplaats in die plaats, tot groot verdriet van de ouders van deze kinderen.

Tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie wemelde het van de complottheorieën. In tijden van crisis en grote onzekerheid is dat eigenlijk helemaal niet zo raar. In deze video leggen we uit waarom.
Lees meer over
ComplottheorieNoord-Ierland