Derde amateurclub ooit bij laatste 4

Sensatie: amateurs Spakenburg vernederen FC Utrecht in kwartfinale KNVB-beker

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / EditorialSensatie: amateurs Spakenburg vernederen FC Utrecht in kwartfinale KNVB-beker
RTL

De amateurclub Spakenburg heeft voor een grote verrassing gezorgd door in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker eredivisionist FC Utrecht uit te schakelen. In Utrecht werd het 4-1 voor Spakenburg.

Al in de twaalfde minuut kwam de amateurclub op voorsprong. Een voorzet van de zijkant werd op knappe wijze binnengeschoten door Wimilio Vink.

Utrecht had daarna nog lang om de schade te herstellen en leek dat ook te doen in de 53ste minuut: aanvaller Anastasios Douvikas kopte uit een corner de gelijkmaker binnen. Die vreugde was slechts van korte duur: de VAR zag buitenspel.

Gemiste kansen

Waar FC Utrecht hoopte dat dat het startschot zou zijn van een inhaalslag, was het een paar minuten later wel raak aan de andere kant. Uit een counter wist Spakenburg ook voor de tweede keer te scoren: Luuk Admiraal schoot koeltjes raak.

Even was daar weer wat hoop in het goedgevulde Utrecht-stadion: Douvikas scoorde opnieuw. Ditmaal bleef de goal staan. Maar nog geen drie minuten later was de marge alweer twee. Uit een corner kopte Spakenburg-verdediger Masien Artien raak.

Sensatie

Het feest werd compleet voor de amateurvoetballers toen in de 74ste minuut het ook nog 4-1 werd. Floris van der Linden kopte raak voor Spakenburg. Dat gebeurde vlak nadat alle Utrechtfans nog tevergeefs om een strafschop voor hun team hadden geroepen.

FC Utrecht ging in het laatste kwartier van de wedstrijd nog tevergeefs op zoek naar doelpunten. Veel supporters van de eredivisieclub hadden er nog maar weinig vertrouwen in en verlieten het stadion. Dat bleek niet voor niets: gescoord werd er niet meer.

Derde amateurclub ooit

Spakenburg is door de overwinning pas de derde amateurclub ooit die de halve finales van het bekertoernooi weet te bereiken. Eerder gingen IJsselmeervogels (1975) en VVSB (2016) de club voor. De amateurclub wist in een eerdere ronde ook al van FC Groningen te winnen.

Morgen en overmorgen zijn de andere kwartfinales. Dan spelen onder andere Feyenoord, PSV en Ajax hun wedstrijden.