maf verhaal

MAFS Australië-kandidaten klagen makers show aan

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandMAFS Australië-kandidaten klagen makers show aan
RTL

Van de acht seizoenen die van de Australische versie van 'Married at First Sight' zijn gemaakt, is geen één seizoen zo knotsgek als het zesde. De deelnemers zorgden voor spraakmakende televisie, maar dat die roem ook een keerzijde heeft, wordt nu duidelijk. Sommige kandidaten willen de productiemaatschappij achter het populaire programma aanklagen.

"Genoeg is genoeg"

Ines die Bronson aan het lijntje hield om vervolgens met Sam het bed in te duiken. Jessika die achter de rug van Mick om aanpapte met Dan. Cycloon Cyrell die een huwelijk met Nic bijna onmogelijk maakte. En laten we Elizabeth met haar gekke trekjes niet vergeten. Of de explosieve relatie van Heidi en Mike. Het zesde seizoen van Married at First Sight Australië had zóveel sappige verhaallijnen dat je er als kijker geen genoeg van kon krijgen.

Maar sommige kandidaten stuiten ook op een hoop verzet van diezelfde kijker door hun ogenschijnlijk onorthodoxe manier van handelen. Een paar sterren uit de cast maken zich volgens The Sun klaar om de show aan te klagen, omdat zij volgens de makers op een negatieve manier zouden zijn weggezet. Volgens hen hebben productiemaatschappijen Endemol Shine Australia en The Nine Network daarmee gezorgd voor een 'psychologisch trauma'. 

Jessika uit MAFS Australië biedt 'excuses' aan na ongepaste grap
Lees ook

Jessika uit MAFS Australië biedt 'excuses' aan na ongepaste grap

Twee jaar nadat het seizoen in Australië is uitgezonden, zijn de afleveringen voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk te zien. De nog maar net geheelde wonden van de kandidaten worden opnieuw opengehaald als de sterren voor de tweede keer door het slijk worden gehaald door kijkers.

Om die reden praten sommige castleden met advocaten om erachter te komen of ze kans maken op een schadevergoeding, meldt de Britse krant. Een bron vertelt: "Nu de show ook in Amerika wordt uitgezonden, zetten ze zich schrap voor een derde ronde vol haat. Genoeg is genoeg." 

Voor de productiemaatschappij is het dus hoog tijd om zich eens achter de oren te krabben. Eerder deze maand werd ook al bekend dat klinisch neuropsychotherapeut dokter Trisha Stratford, één van de relatie-experts in de show, opstapte.

Volgens haar luisteren producers niet naar haar bevindingen over de mentale gezondheid van de kandidaten. "Uiteindelijk kon ik mijn professionele en persoonlijke normen niet in gevaar brengen. Er deden kandidaten mee waarvan ik vond dat ze daar niet moesten zijn", vertelt ze in gesprek met het blad Woman's Day. "Als iemand door het kritische selectieproces komt als wij zeggen dat wij diegene niet in de show willen omdat ze psychisch kwetsbaar zijn, zal het tijdens en na de show niet goed met hen gaan."

Het laatste seizoen van Married at First Sight in Nederland is voor de koppels op een domper uitgelopen. Aron en Monique waren het zesde en laatste koppel dat de scheiding definitief aan heeft gevraagd.

Lees meer over
Married at First Sight