Het houdt niet op, niet vanzelf

Amber Heard gaat in beroep tegen uitspraak in zaak Johnny Depp

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP  Amber Heard gaat in beroep tegen uitspraak in zaak Johnny Depp
RTL

Amber Heard (36) gaat in beroep tegen de uitspraak in de lasterzaak die haar ex Johnny Depp (58) tegen haar aanspande. Ambers advocaat Elaine Charlson Bredehoft zei donderdag in het programma 'Today' dat haar cliënte dat 'absoluut' van plan is.

"Er zijn dingen toegestaan die niet toegestaan hadden mogen worden"

Volgens Elaine heeft Amber een aantal goede redenen om in beroep te gaan. Een daarvan is dat de verdediging een aantal bewijsstukken niet mocht aandragen. De advocaat stelt dat Amber en haar verdediging 'gedemoniseerd' zijn. "Er zijn dingen toegestaan die niet toegestaan hadden mogen worden, dat zorgde voor verwarring bij de jury."

'Verhaal van Amber Heard in zaak Johnny Depp blijft wankel'
Lees ook

'Verhaal van Amber Heard in zaak Johnny Depp blijft wankel'

Amber werd eerder deze week veroordeeld tot het betalen van miljoenen dollars aan schadevergoeding nadat Johnny haar had aangeklaagd wegens smaad. Zij had in een opiniestuk geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld, en hoewel Johnny's naam daarin niet werd genoemd, stelde hij dat het duidelijk was dat hij daar werd bedoeld en dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden. De jury gaf hem gelijk en sommeerde Amber 15 miljoen dollar te betalen, 35 miljoen minder dan Johnny had geëist.

De actrice had echter een tegeneis ingediend en werd op één punt van die aanklacht in het gelijk gesteld. De jury bepaalde dat er sprake was van laster toen Johnny's advocaat haar beschuldigingen van misbruik eerder een 'hoax' noemde. Daarom moet de acteur zijn voormalig echtgenoot 2 miljoen dollar betalen.

Lees meer over
Amber HeardJohnny Depp