Tampon vergeten

Bekende Love Island-ster overleed bijna aan toxische-shock-syndroom

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBekende Love Island-ster overleed bijna aan toxische-shock-syndroom
RTL

Maura Higgins (31), bekend van haar deelname aan 'Love Island', heeft in het tv-programma 'ITV’s Shopping' openhartig gesproken over haar ervaring met het toxische-shock-syndroom (TSS). De realityster is langere tijd ziek als ze er plotseling achter komt dat dit wordt veroorzaakt door de zogeheten ‘tamponziekte’.

"Er zijn mensen die hieraan overlijden"

Maura blijkt op dat moment al drie maanden lang een tampon in haar lichaam te hebben, die ze is vergeten. "Ik ben geen dokter en ik weet niet veel van TSS af, maar ik weet wel dat je niet langer dan ongeveer 9 uur een tampon moet in houden. Volgens mij is dat de max."

Populairste Love Island UK-koppel in verwachting van eerste kindje
Lees ook

Populairste Love Island UK-koppel in verwachting van eerste kindje

Als de dokter de tampon vindt, blijkt die vast te zitten in de baarmoederhals. "Ik was echt heel ziek en ik had geen idee wat er aan de hand was. Er zijn mensen die hieraan overlijden." Eenmaal eruit, moet Maura de ziekenhuiskamer meteen verlaten omdat de geur van de tampon zo sterk is. 

Maura hoopt andere meisjes te waarschuwen voor het syndroom. "Jonge vrouwen hoeven niks te merken. Stel dat je een avondje uitgaat, heel dronken wordt en vergeet dat je een tampon in hebt. Dit soort dingen kunnen zomaar gebeuren en mensen hebben het er ook nooit over."

Lees meer over
Love Island