Liefdesles

Marenka: 'Als Denzel in het weekend thuis is, is het hier een B&B vol liefde'

Door Hanneke Mijnster··Aangepast:
© Annet van den Ende Marenka: 'Als Denzel in het weekend thuis is, is het hier een B&B vol liefde'
RTL

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Marenka (29) en Denzel (32) zijn al samen sinds de middelbare school. De opvoeding van hun kinderen doet Marenka doordeweeks alleen, omdat Denzel dan vaak in het buitenland zit. "Het baart me zorgen dat ik zo goed zonder hem kan. Is de liefde dan nog wel genoeg?"

"Denzel keek altijd naar me, wanneer ik samen met mijn vriendinnen langsliep op het schoolplein, maar zei nooit wat. Zijn vrienden waren luidruchtig en flirterig, maar Denzel niet. Een klein lachje kreeg ik, daarna keek hij weer weg. Dat maakte hem spannend voor me. Het kostte uiteindelijk nog bijna een schooljaar en een reüniefeest, maar uiteindelijk schuifelden Denzel en ik samen de toekomst in."

Marlon: 'Alsof ik het moederschap in mijn eentje niet zwaar mag vinden'
Lees ook

Marlon: 'Alsof ik het moederschap in mijn eentje niet zwaar mag vinden'

"Werken, samenwonen, trouwen, baby's: de hele riedel ging bij ons precies volgens het boekje. Ik vind het heerlijk. Denzel is vrachtwagenchauffeur en rijdt het liefst internationaal. Hij is dus vaak van huis en soms wel een dag of tien onderweg.

Ik werk drie ochtenden en stort me daarnaast op de opvoeding van onze drie kinderen. Heerlijk overzichtelijk en vooral fijn dat ik er altijd ben als de oudste twee uit school komen. Ik heb mijn eigen systeem hier thuis, van ontbijt tot douchen ‘s avonds, en mijn eigen regels. Dat moet ook wel, met drie kinderen onder de zeven."

Twee levens 

"Het voelt alsof ik twee levens naast elkaar leid: mijn bv thuis, met de kinderen, en mijn B&B vol liefde, als Denzel er is. Dan zijn de kinderen opgetogen en trek ik iets moois aan. Lunchen we met z’n allen in de stad en kijken we een film.

Voor mij werkt het prima, maar zodra Denzel zich met de opvoeding bemoeit wordt het lastig. Hij is er te weinig om te weten wat er speelt, maar wil wel zijn vaderrol pakken. Verbiedt de kinderen dan ineens om tv te kijken tijdens het ontbijt, terwijl dat van mij altijd mag. Ik snap hem best, in zijn idee van goede manieren. Maar het stoort me dat hij de gewoontes die voor mij goed werken, omver gooit als hij thuis is."

"Het is eerlijk gezegd vermoeiender als Denzel thuis is, dan wanneer hij weg is, want dan is mijn wil wet. Het is voor mij het rustigste als Denzel op de wagen zit. Laat hem maar de leuke papa zijn als we op de camping zitten, dan kan ik eindelijk uitrusten met een stapel tijdschriften."

Deel van vrijheid inleveren

"Steeds vaker baart het me ook zorgen, dat ik zo goed zonder hem kan. Is de liefde dan nog wel genoeg? Denzel vindt van wel. Als we erover praten, zegt hij steevast: we houden toch van elkaar? We hebben het toch goed? En dat is ook zo. Ik ben blij dat ik zo’n sterke band met de kinderen opbouw. En dat ik, ook door Denzels salaris, zoveel tijd met ze kan doorbrengen zonder me zorgen te maken om geld.

Mijn weekenden voelen ook echt als minivakanties omdat Denzel er dan is en alles draait om gezelligheid. Wanneer hij op zaterdag nog onderweg is, mis ik hem echt. Maar toen hij laatst vertelde dat hij gevraagd is voor nationale ritten, schrok ik wel even. Want als mijn vriend meer thuis is, betekent dat ook dat ik een deel van mijn vrijheid moet inleveren. Die gedachte stemt me triest."

"Natuurlijk kan ik het met hem bespreken, maar het was wel een eyeopener dat er een bepaalde ongelijkheid in onze relatie is geslopen. Laatst verzuchtte ik tegen een vriendin dat het voelt alsof ik een vierde kind thuis heb als Denzel er is, omdat ik me steeds tegen hem aan loop te bemoeien. 'Dat wil je toch niet, hij is je man?!', riep ze verbaasd uit. En ze heeft gelijk."

Geen gerommel

"Het liefst houd ik alles zoals het nu is, want dit werkt. Waarom zouden we de druk nu opvoeren? Over tien jaar schudden we de kaarten wel weer opnieuw. Dan gaan de kinderen vooral hun eigen gang en hebben Denzel en ik meer tijd voor onszelf. Dan zien we vanzelf waar we staan in de liefde. Tot die tijd wil ik geen gerommel aan mijn zorgvuldig gebouwde kaartenhuis."

De namen Marenka en Denzel zijn gefingeerde namen. Hun echte namen zijn bekend bij de redactie.

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Lees meer over
LiefdeslesRelatieVrachtwagenLiefdeGezin