Liefdesles

Mia wil Max graag ontmoeten, maar hij houdt de boot af: 'Ik verlang naar hem'

Door Hanneke Mijnster··Aangepast:
© Annet van den Ende Mia wil Max graag ontmoeten, maar hij houdt de boot af: 'Ik verlang naar hem'
RTL

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Kun je verliefd worden op een idee? Mia (24) ondervond van wel. Ze ontmoette Max op een datingapp en voelt een sterke verbondenheid, ook al hebben ze elkaar nog niet gezien.

"Een jaar geleden maakte ik een profiel aan op een datingapp. Voor het eerst, dus nog een beetje onwennig, maar ik kwam al gauw een knappe jongen van mijn leeftijd tegen, die ook nog eens in de buurt woonde. Ik gaf hem een hartje en hij gaf mij een hartje. 

Hij was iemand van wie ik niet verwachtte dat ik erop zou vallen, maar toch was ik blij met onze match. Ik wist nog niet goed hoe de app werkte en vroeg hem of we op WhatsApp verder konden praten. Dagenlang appten we over van alles en nog wat om elkaar beter te leren kennen. Onze ouders, school, werk, hobby’s en onze kijk op de wereld. Echt van alles. Ook wel flirterig natuurlijk."

Peggy voelt liefdesverdriet om verloren vriendschap: 'Droom nog over haar'
Lees ook

Peggy voelt liefdesverdriet om verloren vriendschap: 'Droom nog over haar'

"Na anderhalve maand viel het gesprek stil. Uiteindelijk stuurde ik hem een berichtje via WhatsApp en via de datingapp. Op die laatste liet hij me weten dat hij niet goed wist wat hij met me aan moest. Opmerkelijk, want naar mijn idee hadden we afgesproken dat we wel zouden zien hoe het zou lopen.

Ons contact liep weer door, een maand of twee, tot hij me vertelde dat hij in een soort langeafstandsrelatie zat met een vrouw. En dat ze die zomer zou komen. Ik was in shock. Waarom was hij niet meteen eerlijk geweest?"

Gehecht aan de lovende woorden 

"Vervolgens - en dit is eigenlijk niks voor mij - vroeg ik of we contact konden houden. Ik was gehecht geraakt aan ons contact en zijn lovende woorden. Van bellen of afspreken was het nog steeds niet gekomen, al hintte ik er wel een paar keer op. 'Gaan we zeker doen!', zei Max, maar uiteindelijk bleef het bij woorden."

"Ondertussen merkte ik dat ik wel degelijk gevoelens voor hem kreeg en meer wilde. Ons contact bracht me spanning, ik voelde me geliefd en ik had door onze diepgaande gesprekken het gevoel dat ik helemaal mezelf kon zijn.

Iedere keer dat ik een bericht van hem kreeg, gloeide ik van binnen, dus ik hoopte op steeds meer contact en een afspraak. Dat liet ik hem ook weten, maar dat verlangen was niet wederzijds. Sterker nog, toen ik mijn gevoelens deelde, verwijderde hij me. Zo pijnlijk! Ik begreep er echt niks van."

Opdringerig gedrag

"Tot een paar weken geleden, toen voegde hij me weer toe op Snapchat. Ik was dolblij en heb meteen mijn excuses aangeboden voor mijn opdringerige gedrag. Max antwoordde dat het oké was, en dat hij mijn vasthoudendheid wel wat vond hebben. We hadden een paar dagen contact en nu is het weer stil."

"Mijn vrienden zeggen dat hij niet serieus met me is, dat hij alleen contact zoekt wanneer het hem uitkomt. Dat zie ik ook, maar tegelijkertijd voelt onze band heel bijzonder en ben ik toch wel een beetje verliefd op hem. Ik verlang zelfs naar hem. Als ik het allemaal opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik niet zo ongeduldig zijn en me niet meer zo snel blootgeven.

Hij zei dat ik mooier ben dan die andere dame, en dat hij me ontzettend lief vindt. Een match made in heaven zelfs. Maar goed. Van de fijne relatie die ik ooit met hem voor me zag is het niet gekomen. Max raakt me op een manier die andere mannen niet kunnen en daardoor blijft hij speciaal."

Onmogelijk verlangen 

"Ik houd graag contact om zo nog een beetje in zijn buurt te blijven. Ik ben dankbaar dat ik hem heb mogen leren kennen. Hij is precies de man die ik wil, alleen blijkbaar mag het nu niet zo zijn. Ik weet dat het hopeloos klinkt, maar zoiets heb ik nog nooit gevoeld.

Spijt heb ik niet. Ik zou het zo weer doen. Zo sterk is mijn gevoel voor hem. Ik kan hem niks verwijten, ik ben alleen maar dankbaar. Ook al blijft hij een onmogelijk verlangen voor mij."

De namen Mia en Max zijn gefingeerde namen. Hun echte namen zijn bekend bij de redactie.

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Lees meer over
LiefdeslesLiefdeDatenAppSociale Media