Liefdesles

Felipe heeft tienduizenden euro's schuld, zijn vrouw weet van niets: 'Mijn geheim'

Door Hanneke Mijnster··Aangepast:
© Annet van den Ende Felipe heeft tienduizenden euro's schuld, zijn vrouw weet van niets: 'Mijn geheim'
RTL

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Felipe (56) en Inge zijn 26 jaar samen en hun relatie is goed, afgezien van een paar hobbels. Maar Felipe heeft een geheim. "Hoe vertel ik dit zonder haar kwijt te raken?"

"Mijn vrouw weet dat ik graag de grenzen opzoek. Daarom is ze ook op me gevallen, zei ze weleens. Matig is niets voor mij. Als ik drink, ga ik voluit, als ik sport net zo. Onze bruiloft duurde drie dagen. Voor mijn vijftigste verjaardag vloog ik met mijn beste vrienden naar Spanje. Living on the edge, dat heb ik nodig. Het geeft me het gevoel dat ik leef.

Inge laat me, daarom werkt het zo goed tussen ons. En tegelijkertijd laat ze zich gelden en weet ik dondersgoed wat ze voelt en vindt. Gerommel met andere vrouwen is uit den boze, daar ben ik inmiddels wel achter. En terecht ook."

Thom en Ronald waren 31 jaar monogaam: 'Tot we Mihai tegenkwamen'
Lees ook

Thom en Ronald waren 31 jaar monogaam: 'Tot we Mihai tegenkwamen'

"Inge is mijn maatje, mijn liefde, mijn vrouw. En nog steeds een mooie vrouw. Daar kan geen knappe blondine tegenop. Ze laat me zijn wie ik ben, en hoe ik ben, met de nodige autonomie. We hebben bijvoorbeeld allebei een eigen rekening, en een gezamenlijke huishoudpot. 'Gedoe om geld is gif voor je relatie,' riep ze toen we samen gingen wonen. Begrijpelijk, maar nu lijkt het mijn valkuil te worden. En ik hoop niet onze valkuil."

Veel geld verloren

"De ontslagpremie die ik drie jaar geleden kreeg toen het bedrijf waar ik werkte naar Polen verhuisde, ben ik namelijk bijna helemaal kwijt, terwijl Inge denkt dat er nog steeds zestig duizend euro op mijn spaarrekening staat. Het is mijn geld, of was, want ruim de helft heb ik inmiddels verloren op de beurs. Aandelen, crypto, obligaties: ik kocht en verkocht, en vaak op het verkeerde moment. 

Puur voor de lol, hield ik mezelf voor. Voor de spanning, anders stond dat geld daar ook maar niks te doen. Maar nadat ik 3000 euro verloor, wilde ik het toch goed maken met mezelf. Ik hield de beurzen in de gaten, kocht iets bij en maakte een klapper van 2500 euro. En zo schoot ik een paar keer de hoogte in, maar ook de diepte. Inmiddels sta ik op min 23.000. Inge weet wel dat ik een beetje op die beurzen rommel, maar niet dat het zo erg is. En dat houd ik ook zo, daarom doe ik mijn verhaal nu onder een schuilnaam."

Geheim

"Valt dit onder liegen? Ik vind van niet. Het is mijn geld en Inge heeft er geen last van. Iedereen heeft recht op zijn eigen geheim, je hoeft niet alles te delen. Net zoals je niet alles samen hoeft te doen. Dat soort stellen vind ik vreselijk. Je blijft leuk voor elkaar wanneer je een eigen leven hebt, en ja, daar hoort soms ook een eigen waarheid bij. Zolang je maar wel met respect met elkaar omgaat, en dat doe ik."

Door de stress was ik thuis soms echt niet gezellig"

"Wat zij allemaal met haar vriendinnen bespreekt weet ik ook niet, en dat is prima. Een van mijn beste vrienden weet er wel van, en die zegt ook dat ik van mijn probleem niet ons probleem moet maken. Ja, het is jammer dat ik van dit bedrag geen auto heb gekocht, of een wereldreis met het gezin heb gemaakt. Maar ik kan het niet meer terugdraaien."

Zwarte lijst

"Waarschijnlijk vult mijn saldo zich de komende tijd wel weer aan. De beurzen zijn booming op dit moment en ik heb nu alleen nog aandelen bij stabiele fondsen. Mijn obligaties heb ik weggedaan en ik heb me bij DeGiro op de zwarte lijst laten zetten, zodat ik niet meer kan handelen. Dat helpt wel, ook voor mijn humeur. 

Door de stress was ik thuis soms echt niet gezellig. We hadden veel ruzie het afgelopen jaar, en nu gaat het weer goed. Hoe vertel ik dit zonder haar kwijt te raken? Als ik nu de gifbeker over mijn verloren geld opentrek, begint het gedoe weer opnieuw. Dus waarom zou ik? Ons gezin komt niets te kort en ik heb mijn lesje in opportunisme wel geleerd. Ik koester onze relatie en de ruimte die we elkaar geven, juist om onszelf te zijn. We kunnen af en toe uit de bocht vliegen, maar finishen toch altijd weer samen."

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Hun echte namen zijn bekend bij de redactie. 

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Lees meer over
LiefdeslesGeldSchuldenRelatieHuwelijk