Geen wapens

Politie pakt eigen medewerker op om doorverkopen uniformen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Politie pakt eigen medewerker op om doorverkopen uniformen
RTL

De politie heeft afgelopen maandag een eigen medewerker aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij voor langere tijd politiekleding heeft doorverkocht. De 63-jarige man uit Noordwijk is medewerker beveiliging bij de Eenheid Noord-Holland en daarnaast politievrijwilliger in de Eenheid Den Haag.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt in een verklaring.

De aanhouding vond plaats na een melding. Daarop doorzochten agenten een woning in Den Haag, waar 'allerhande dienstkleding' werd gevonden. Onderzoek wees uit dat die geleverd was door een medewerker beveiliging uit de Eenheid Noord-Holland.

Grote hoeveelheden

Na de aanhouding zijn de woning van de verdachte en de kluisjes op zijn werk doorzocht. Ook daar werden 'grote hoeveelheden politiekleding' aangetroffen.

"Hij lijkt zich over een langere periode schuldig te hebben gemaakt aan het doorverkopen van kleding en andere attributen van het politie-uniform", schrijft het OM. "Hoe hij aan zoveel dienstkleding kon komen en aan wie hij het heeft verkocht, wordt op dit moment onderzocht."

Politie is ruim 2200 portofoons kwijt: 'Beheer is een puinhoop'
Lees ook

Politie is ruim 2200 portofoons kwijt: 'Beheer is een puinhoop'

Volgens het OM heeft de man geen wapens doorverkocht. De verdachte is na verhoor gisteren vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte.

Staatsgeheimen

Gisteren werd ook al bekend dat de politie twee medewerkers van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft aangehouden. Zij worden verdacht van het bezitten en lekken van staatsgeheimen.

Het gaat om een 64-jarige man uit Rotterdam die werkzaam is bij de NCTV en ook werkzaamheden uitvoert bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Hij is een tolk van Marokkaanse afkomst. De andere aangehouden persoon is een 35-jarige, vrouwelijke voormalig medewerker van de NCTV die sinds kort bij de politie werkt.

Lees meer over
Openbaar MinisterieDiefstalPolitieEditie NL Link in bio