Hoge werkdruk

Akkoord over nieuwe politie-cao: 9,5 procent meer loon

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPAkkoord over nieuwe politie-cao: 9,5  procent meer loon
RTL

Er is een akkoord bereikt over een nieuwe politie-cao. Gemiddeld stijgen de salarissen met 9,5 procent, de tegemoetkoming voor het woon-werkverkeer gaat omhoog en er komt een keuzebudget waarmee medewerkers zaken op het gebied van inkomen en verlof zelf kunnen regelen.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid bereikte hierover vandaag een akkoord met de politiebonden en korpschef Henk van Essen. De salarissen van de politie worden tijdens de looptijd van de cao op verschillende momenten verhoogd.

Per 1 juli gebeurt dat met 5 procent en per 1 januari 2025 met 2 procent. Daarnaast worden de salarisschalen per 1 januari 2024 opgehoogd, wat neerkomt op een verhoging van 2,5 procent.

Politie pakt eigen medewerker op om doorverkopen uniformen
Lees ook

Politie pakt eigen medewerker op om doorverkopen uniformen

De verhogingen komen bovenop een salarisverhoging die al was overeengekomen in een eerder akkoord. Daarmee komt de 'inkomensverbetering' volgens het ministerie uit op gemiddeld 11,5 procent.

Werkdruk en krappe arbeidsmarkt

"De enorme werkdruk, de krappe arbeidsmarkt en de hoge inflatie zijn van grote invloed op de inzet, werkomstandigheden en koopkracht van politiemedewerkers. Partijen zijn daarom vroegtijdig met elkaar in overleg gegaan om te komen tot goede en passende afspraken en daarover tijdig duidelijkheid te bieden aan de politiemedewerkers", schrijft het ministerie in een persbericht.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS