Singapore Airlines

Twintig inzittenden door turbulentie getroffen vliegtuig op ic

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© AFPTwintig inzittenden door turbulentie getroffen vliegtuig op ic
RTL

Twintig passagiers van het toestel van Singapore Airlines dat door ernstige turbulentie werd getroffen, liggen op de intensive care. Ze zijn verspreid over twee ziekenhuizen in Bangkok, hebben die ziekenhuizen laten weten.

De gewonden in de ziekenhuizen komen uit Australië, de Filipijnen, Hongkong, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk, zeggen de ziekenhuizen. In totaal werden daar nog 58 patiënten behandeld, 27 anderen zijn al uit het ziekenhuis ontslagen. Een 73-jarige Brit overleed, vermoedelijk door een hartaanval nadat hij volgens ooggetuigen met zijn hoofd tegen het plafond aan was geslingerd. 

In deze video vertelt een passagier hoe het eraan toe ging in het vliegtuig:

Dzafran zat op horrorvlucht met turbulentie: 'Mensen hadden diepe hoofdwonden'

"Dat er gewonden vallen door turbulentie, gebeurt af en toe", vertelt luchtvaartexpert Joris Melkert aan RTL Nieuws. "Een dode is in de recente geschiedenis van de passagiersluchtvaart voor zover ik me kan herinneren niet voorgekomen." Wel overleed vorig jaar iemand door turbulentie tijdens een vlucht in een privéjet boven de VS.

In Bangkok gebleven

Singapore Airlines meldt dat er momenteel nog 74 passagiers en 6 bemanningsleden in Bangkok zijn, inclusief gewonden en hun familieleden. Vijf passagiers vliegen volgens de carrier later op de dag alsnog naar Singapore. De meeste inzittenden waren eerder al overgevlogen.

Het vliegtuig dat door de turbulentie werd getroffen, was onderweg van Londen naar Singapore. 

 

Dode op turbulentievlucht was 73-jarige Brit: 'Gebeurt bijna nooit'
Lees ook

Dode op turbulentievlucht was 73-jarige Brit: 'Gebeurt bijna nooit'