Oorlog in Oekraïne

Rusland vreest verdere doorbraken: verdediging achter front versterkt

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© APRusland vreest verdere doorbraken: verdediging achter front versterkt
RTL

Rusland houdt rekening met verdere grotere doorbraken van het Oekraïense leger. Dat concludeert de geheime dienst van het Britse ministerie van Defensie omdat Rusland bezig is zijn verdediging te versterken. Dat gebeurt deels ver van het front.

De Russen hergroeperen zich bij het schiereiland de Krim en bij een rivier tussen de regio's Donetsk en Loehansk, bolwerken van de pro-Russische rebellen.

Volgens Britse militaire deskundigen zijn Russische invasietroepen daarvoor bezig met 'allerlei aanpassingen' na hun gedwongen terugtrekking uit het westelijk deel van de regio Cherson.

Hier zie je welke gebieden het Oekraïense leger de laatste maanden heeft weten te heroveren én welke gebieden nog in Russische handen zijn.
Hier zie je welke gebieden het Oekraïense leger de laatste maanden heeft weten te heroveren én welke gebieden nog in Russische handen zijn.

De Britten verwachten ook dat de Russen een deel van de uit Cherson teruggetrokken troepen naar de plaats Bachmoet in Donestk verplaatsen. Om dat verkeersknooppunt, dat Oekraïne met man en macht verdedigt, wordt al weken fel gevochten.

Rusland bevestigt bezig te zijn met het versterken van zijn posities op de in 2014 ingenomen Krim, die aan Cherson grenst.

Het gaat erom de veiligheid van alle inwoners van de Krim te garanderen, zegt een door Moskou geïnstalleerde bestuurder op sociale media.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Oorlog in OekraïneRusland