9-jarig meisje

Derde kind overleden door mesaanval bij dansles in Southport

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© EPADerde kind overleden door mesaanval bij dansles in Southport
RTL

Een derde kind is overleden na de mesaanval in het Engelse Soutport gisteren. Het gaat om een 9-jarig meisje, meldt de lokale politie. Gisteren stierven al twee meisjes van 6 en 7 jaar.

Politiechef Serena Kennedy meldde gisteren dat de dader, een 17-jarige jongen uit de plaats Banks, gewapend met een mes het pand binnenkwam. Volgens de politie ging het niet om een terreuraanslag. Wat het motief was, is nog onduidelijk.

In totaal raakten elf kinderen gewond, van wie drie zijn overleden. Ook twee volwassenen raakten gewond. Volgens de politie probeerden de volwassenen in kwestie de kinderen te beschermen.

Dansworkshop

De steekpartij vond plaats in een evenementengebouw waar een grote groep kinderen bezig was met een Taylor Swift-yoga en dansworkshop. 

Twee kinderen doodgestoken in Engeland, negen anderen gewond: 17-jarige verdachte opgepakt
Lees ook

Twee kinderen doodgestoken in Engeland, negen anderen gewond: 17-jarige verdachte opgepakt

Swift zelf heeft inmiddels ook op de steekpartij gereageerd. "Ik ben gewoon volledig in shock", schrijft de zangeres onder meer op Instagram. "Het verlies van leven, het verschrikkelijke trauma dat werd toegebracht aan iedereen die erbij was. Dit waren gewoon kleine kinderen op een dansles. Ik weet niet hoe ik mijn medeleven aan deze families moet overbrengen", schrijft Swift.

Stille straat

"Volgens bewoners is het normaal een zeer stille straat waar veel gezinnen wonen", zegt correspondent Verenigd Koninkrijk Anne Saenen. "Er is momenteel nog weinig bekend, maar de impact is enorm. Er waren veel mensen op straat ook. Het kinderziekenhuis zelf heeft het over een groot incident."

Koning Charles liet via een bericht op X weten dat hij en zijn vrouw Camilla 'diep geschokt' zijn door de gebeurtenissen. Hij zegt mee te leven met de slachtoffers van deze 'weerzinwekkende aanval'.

Bekijk de persconferentie van de politie hier:

Politie: "Pijn van de ouders is niet voor te stellen."
Lees meer over
SteekpartijKindDoodGroot-Brittannië