Motief nog altijd onduidelijk

Bebe, Elsie en Alice doodgestoken in VK: 'Blijf lachen, prinses'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Merseyside PoliceBebe, Elsie en Alice doodgestoken in VK: 'Blijf lachen, prinses'
RTL

In Engeland zijn de namen en foto's bekendgemaakt van de drie dodelijke slachtoffertjes van de steekpartij in Southport gisteren. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Dasilva Aguiar (9).

De foto's en namen zijn vrijgegeven door de politie van het graafschap Merseyside, waar Southport onder valt.

Gisteren viel een gewapende 17-jarige jongen daar een dansles voor kinderen binnen. Hij stak met een mes om zich heen. De drie meisjes kwamen daarbij om het leven, daarnaast raakten er nog eens acht kinderen en twee volwassenen gewond. De verdachte is opgepakt, maar zijn motief is nog onbekend.

'Altijd onze prinses'

De familie van de 6-jarige Bebe King heeft een verklaring gedeeld met het publiek. Daarin staat: "Er zijn geen woorden die de verwoesting kunnen beschrijven die onze familie heeft getroffen, en we proberen het verlies van ons kleine meisje Bebe een plaats te geven."

De familie van de 9-jarige Alice Dasilva Aguiar deelde de volgende verklaring: "Blijf glimlachen en dansen zoals je het liefste doet, onze prinses. Zoals we je verteld hebben: je blijft altijd onze prinses en niemand kan daar verandering in brengen. Liefs, van je helden: papa en mama."

Mesaanval op kinderen schokt Groot-Brittannië: 'Nachtmerrie is werkelijkheid'
Lees ook

Mesaanval op kinderen schokt Groot-Brittannië: 'Nachtmerrie is werkelijkheid'

Correspondent Anne Saenen vertelde vanochtend dat Groot-Brittannië 'vol ongeloof' wakker is geworden vandaag. "Een vrolijke vakantiedag eindigde in een bloedbad. Bewoners kunnen nauwelijks bevatten wat er gebeurd is."

De wereldberoemde zangeres Taylor Swift heeft ook gereageerd. De dansles van de meisjes was op haar muziek. Op Instagram schrijft Swift: "Ik ben volledig in shock. Het verlies van leven, het verschrikkelijke trauma dat werd toegebracht aan iedereen die erbij was. Dit waren gewoon kleine kinderen op een dansles. Ik weet niet hoe ik mijn medeleven aan deze families moet overbrengen."

De Britse koninklijke familie heeft medeleven betuigd aan de slachtoffers. "Als ouders kunnen we ons niet voorstellen wat de families, vrienden en geliefden van de doden en gewonden in Southport doormaken", schrijven prins William en zijn vrouw Catherine op sociale media. Koning Charles liet eerder via sociale media weten 'diep geschokt' te zijn.

Lees meer over
SteekpartijLink in bioGroot-Brittannië