Palindroom

Sabrina beviel van een zoon op 02-02-2020: 'Een extra mooi cadeautje'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© PrivéfotoSabrina beviel van een zoon op 02-02-2020: 'Een extra mooi cadeautje'
RTL

Het is vandaag 02/02/2020, een wel heel zeldzame palindroomdag. Sabrina Boers en Dion Ertner (beide 29) kregen op deze bijzondere datum hun zoon Vito in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.

Het stel heeft er even op moeten wachten, want eigenlijk was Sabrina op 25 januari al uitgerekend. Omdat Vito maar niet wilde komen en ze tijdens haar zwangerschap trombose kreeg, werd in het ziekenhuis besloten dat ze moest worden ingeleid.

Trouwen op een bijzondere datum: 'Mooi op de uitnodiging'
Lees ook

Trouwen op een bijzondere datum: 'Mooi op de uitnodiging'

"We hebben voor deze dag gekozen omdat het in het weekend viel", legt Sabrina uit. Haar zoon werd om 14.54 uur geboren. "Dat Vito op deze bijzondere datum is geboren, is een extra mooi cadeautje."

Omdat het haar eerste kindje is, vond ze de bevalling erg spannend. "Gisteren had ik nog geen ontsluiting, maar vandaag brak een arts mijn vliezen en ging het ineens allemaal heel snel. Gelukkig is alles goed gegaan."

Palindroom

Historisch gezien is het vandaag een bijzondere dag: het is een palindroomdatum. Een palindroom (ook wel keer - of spiegelwoord genoemd) is een woord dat er omgekeerd precies hetzelfde uitziet, zoals bijvoorbeeld de woorden meetsysteem en lepel. Maar een datum kan dus ook een palindroom zijn.

Deze palindroomdatum is zelfs nog iets specialer dan anderen, omdat het wereldwijd is. In de Verenigde Staten schrijven ze de maand voor de dag, maar ook daar is het vandaag 02-02-2020.

Wereldwijde palindroomdata zijn erg zeldzaam. De vorige was een flinke tijd terug, namelijk op 11-11-1111. De eerstvolgende is pas weer op 12-12-2121. De daarop volgende datum is nog veel langer wachten, namelijk op 03-03-3030.

Lees meer over
BabyEditie NL Link in bioCapelle aan den IJssel