'Samen hebben we nog stukken uit de Berlijnse muur gehakt'

Door Karlijn Houterman··Aangepast:
'Samen hebben we nog stukken uit de Berlijnse muur gehakt'
Zij stierven door corona

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Hennie van Rooijen (73) uit Utrecht.

Zijn zoon Marco:

"Wat was mijn vader een goede vader. Ik ben in mijn jeugd echt niets tekort gekomen, ook al hadden we het samen niet heel breed. Hij was er altijd voor me en reisde met mij heel Europa door in de tijd dat ik aan worstelen deed.

We waren daarom ook in november 1989 in Berlijn, een week nadat de muur was gevallen. We mochten toen zelfs stukken uit de muur hakken, dat was echt bijzonder."

"Hij kon ook veel klagen, we noemden hem niet voor niets een oude brombeer."

"Mijn vader was ook iemand van de spontane ingevingen. Zo waren we eens in Knokke op vakantie, in België, we waren net aan het avondeten. Toen zei mijn vader uit het niets: zullen we even naar Parijs rijden? Hoe hij het ook zei: éven naar Parijs.

Zo herinner ik me mijn vader. Maar ook als een man die recht door zee was, altijd zei waar het op stond. Hij kon veel klagen, we noemden hem niet voor niets een oude brombeer. Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij altijd goed, echt een gouden man."

"We stonden klaar om afscheid te nemen toen de dokter belde dat hij net was overleden."

"Mijn vader is aan corona overleden in het verzorgingshuis in Utrecht. Helaas hebben we geen afscheid van hem kunnen nemen. Het mocht wel, we stonden zelfs al klaar voor zijn woning. Maar toen belde de dokter dat mijn vader net was overleden. Dat was heel pittig.

Daarna konden we gelukkig wel naar hem toe, mijn moeder was op dat moment al bij hem. Dat we haar toen niet mochten knuffelen, vanwege corona, was echt een vreselijk moment.

Ik had nog tegen mijn vader willen zeggen dat ik superveel van hem hou, dat ik dankbaar ben voor alles wat hij voor mij en mijn familie heeft gedaan. Hij was trots op zijn kleinkinderen, dat was zijn alles. Natuurlijk hoop ik ook dat hij een beetje trots op mij was, maar dat zal ongetwijfeld zo zijn."

Eerbetoon

Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.

Het eerbetoon verschijnt vervolgens op deze pagina.

Lees meer over
Coronacrisis in NederlandUtrecht