Coronabesmetting

Kabinet: niet meer hele schoolklas naar huis bij besmetting

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© iStockKabinet: niet meer hele schoolklas naar huis bij besmetting
RTL

Bij een coronabesmetting van een leerling hoeft niet meer de hele schoolklas naar huis. Dat heeft het demissionaire kabinet vandaag besloten in het corona-overleg, zo melden bronnen aan politieke redactie van RTL Nieuws.

Het kabinet volgt daarmee met het advies van het Outbreak Management Team. Alleen leerlingen die in nauw contact zijn geweest met een besmet kind moeten thuisblijven, zo hebben de experts van het OMT voorgesteld. Dat neemt het kabinet over. 

Afgelopen weken werden nog hele klassen naar huis gestuurd bij één besmetting en dat zorgde op veel basisscholen voor lege klaslokalen.

Ook komt vanaf 25 september de mondkapjesplicht te vervallen in middelbare scholen, op mbo's, hbo's en universiteiten. Die moesten nog wel gedragen worden door leerlingen en de studenten in de gangen en de hallen tussen de lessen en colleges door.

Ook deze herfst weer met jas aan in de klas: 'We zijn weinig opgeschoten met ventilatie'
Lees ook

Ook deze herfst weer met jas aan in de klas: 'We zijn weinig opgeschoten met ventilatie'

Vanavond om 19.00 uur geven demissionair premier Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge een persconferentie.

Festivals, volle voetbalstadions, uiteten zonder afstand te houden: vanaf 25 september mag het allemaal weer, als je een coronabewijs laat zien. Anderhalve meter afstand houden is dan niet meer nodig volgens het kabinet. Daarmee wordt veel weer normaal.
Lees meer over
CoronabesmettingenCoronacrisis in NederlandSchoolkindBasisonderwijs