Op Europese vluchten

KLM: niet mogelijk om vandaag met ruimbagage over te stappen op Schiphol

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPKLM: niet mogelijk om vandaag met ruimbagage over te stappen op Schiphol
RTL

Reizigers die vandaag met vliegtuigmaatschappij KLM overstappen op Schiphol voor een Europese vlucht, mogen alleen handbagage meenemen. Dat heeft het bedrijf al haar reizigers laten weten. Koffers die in het ruim moeten worden vervoerd, mogen niet mee op de vlucht.

De oorzaak is een storing van het bagagesysteem die zich gisteren voordeed op Schiphol, laat een woordvoerder van KLM aan RTL Nieuws weten. Vanwege die storing heeft KLM namelijk veel bagage gisteren niet kunnen verwerken.

'Ruimte om problemen op te lossen'

"Hierdoor hebben we alle passagiers die via Amsterdam vandaag doorreizen naar een andere bestemming gevraagd alleen met handbagage te komen. Dit geeft ons de ruimte in het systeem van Schiphol om de problemen van gisteren op te lossen."

KLM schrapt tot eind augustus meer vluchten om personeelstekort: 'Werkdruk erg hoog'
Lees ook

KLM schrapt tot eind augustus meer vluchten om personeelstekort: 'Werkdruk erg hoog'

Alle passagiers die een reis hadden geboekt op de desbetreffende vluchten kregen gisteren bericht van KLM. Daarin staat dat als ze toch ruimbagage mee willen nemen, ze hun vlucht kunnen omboeken naar een andere dag of een reisvoucher kunnen aanvragen. Daarnaast biedt KLM haar excuses aan.

Lees meer over
Air France KLMSchipholSchipholVakantieVliegtuigZomerLink in bioAmsterdam