TIMS TELE-VISIE

'Daten met 20 mannen tegelijk bleek de best mogelijke PR voor Sylvia Geersen'

Door Tim van Rodijnen··Aangepast:
© RTL'Daten met 20 mannen tegelijk bleek de best mogelijke PR voor Sylvia Geersen'
RTL

Journalist Tim van Rodijnen (27) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In Tims Tele-visie pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast en ontroert.

"Sylvia Geersen heeft jarenlang met een imago rondgelopen dat haar geen recht doet"

Sylvia Geersen heeft jarenlang met een imago rondgelopen dat haar geen recht doet. Dat bewees het model al enigszins in Special Forces VIPS, maar in De Bachelorette heeft ze wat mij betreft voor eens en voor altijd afgerekend met haar niet al te snuggere tuttebellenreputatie. Wie had gedacht dat daten met twintig mannen de ideale PR-strategie voor Sylvia zou zijn? Ik niet, maar leuk vind ik het wel.

We leerden Sylvia natuurlijk kennen als dat meisje met de volle lippen in het eerste seizoen van Holland's Next Top Model, in 2006 (!). Later volgden verhalen over drugsgebruik en de ene meeslepende relatie na de andere. Dat droeg allemaal niet in positieve zin bij aan het beeld dat Nederland van Sylvia kreeg.

'Hockeyvaders laat op geestige wijze zien wat er mis was met Gooische Vrouwen'
Lees ook

'Hockeyvaders laat op geestige wijze zien wat er mis was met Gooische Vrouwen'

Toch hebben we lang niets gelezen en gezien over wie Sylvia écht is, tot ze vorig seizoen meedeed aan Special Forces VIPS. En ja, daarin was óók de Sylvia te zien die we kenden: de tuttebel dus. Maar gaandeweg leerden we een heel andere kant van haar kennen. Iemand die doorzette, hoe zwaar ze het soms ook had. Bovendien deelde ze het hartverscheurende verhaal dat ze meerdere miskramen heeft gehad, waaronder van een tweeling. Probeer het maar eens droog te houden bij dat openhartige fragment; mij lukte het niet.

Maar ondanks die persoonlijke en emotionele ontboezeming, verraste Sylvia me pas echt in De Bachelorette. Wie had gedacht dat uitgerekend Sylvia Geersen in haar vrije tijd van dichten houdt en bezig is met een bundel? Ik zéker niet. Dat is nou net het leuke aan deze vrouw: ze weet je te verrassen, ondanks dat ze al meer dan vijftien jaar een publiek figuur is. Daarnaast is ze ook ontzettend lief, zorgzaam en geïnteresseerd voor alle mannen die een poging doen haar hart te veroveren. Dat is veelbetekenend. Geen moment spreekt ze negatief over wie dan ook.

Ik ben trouwens de eerste die zal toegeven dat mijn eigen beeld van Sylvia jarenlang niet accuraat is geweest. Ik was er bijvoorbeeld van overtuigd dat ze in De Bachelorette voor Otman zou kiezen, omdat ik het idee had dat zo’n foute man (sorry Otman) hoge ogen bij haar zou gooien. Al in de eerste aflevering bleek ik ernaast te zitten. Gelukkig maar. Wat vind ik het leuk dat ze nu het geluk bij de goedlachse kapitein Joris heeft gevonden.

Ook vind ik het, gezien haar liefdesverleden, bewonderenswaardig hoe ze haar hart openstelt in een datingshow. Pijnlijk en verdrietig was het om te horen dat ze door een duw van haar ex in glas is beland en daardoor haar hand niet optimaal kan bewegen. Weer iets dat we niet van haar wisten, maar een heel ander beeld van haar geeft. 

In een interview heeft Sylvia zelf al gezegd dat ze klaar is om de deur naar het verleden achter zich dicht te trekken. En terecht, met alles wat ze heeft meegemaakt. Laten wij dan de deur naar een onbezorgde toekomst met Joris voor haar openhouden.

Ik vond Sylvia altijd al een leuke, grappige tv-persoonlijkheid, met haar Rotterdamse tongval en geestige uitspraken. Met haar openheid in De Bachelorette heeft ze echter niet alleen het hart van Joris gestolen, ook het mijne.

Lees meer over
Sylvia GeersenTim van Rodijnen