Emotioneel afscheid

Thomas uit De Bachelor in tranen tijdens rozenceremonie

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© VideolandThomas uit De Bachelor in tranen tijdens rozenceremonie
RTL

Hoewel het tijdens de rozenceremonies van 'De Bachelor' meestal de kandidaten zijn die een traantje laten, was het deze keer de bachelor zelf. In de zesde aflevering breekt Thomas van der Vlugt (29) nadat hij zijn laatste roos heeft uitgedeeld.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de vierde aflevering van De Bachelor.

"Het ene moment zit je met vlinders op de bank en dan zit je met tranen in je ogen"

Romy uit De Bachelor reageert op negatieve reacties: 'Raken me'
Lees ook

Romy uit De Bachelor reageert op negatieve reacties: 'Raken me'

Terwijl de eerste romantische gevoelens opborrelen bij Thomas en hij dus goed op weg is naar het vinden van zijn grote liefde, betekent dit anderzijds ook dat hij afscheid moet nemen van vrouwen met wie hij geen klik voelt. Zo geeft de bachelor tijdens de rozenceremonie aan dat hij hier niet is voor vriendschap, maar 'voor de mogelijkheid tot liefde'. Om die reden heeft Thomas besloten twee dames naar huis te sturen, met wie hij slechts een vriendschappelijke band zou hebben opgebouwd. Dit ging de bachelor echter niet makkelijk af. 

Omdat de laatste roos naar Yaël ging, nam Thomas geëmotioneerd afscheid van de 24-jarige Linde en de 26-jarige Demi. Dat Linde de laatste roos niet kreeg, kwam waarschijnlijk als een grote verrassing. Ze was namelijk even sprakeloos. "Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen", vertelt ze. "Blijkbaar ben ik niet zo goed in het tonen van de liefde, want voor vriendschap is hij er niet."

Over zijn keuze om Linde te laten gaan zegt de bachelor: "We leerden elkaar steeds beter kennen en we hebben ook echt wel gelachen. Maar ik heb niet het gevoel dat er meer kan komen en meer kan ontstaan." Om die reden wilde Thomas haar 'duidelijkheid geven', omdat hij van Lindes kant wel aanvoelde dat ze hem 'heel erg leuk vond', legt hij uit. "Maar dat was niet wederzijds."

Ook het afscheid van Demi ging Thomas niet bepaald in de koude kleren zitten. "Het is gewoon echt een schat van een meid en ze heeft zoveel lol. Ze geniet hier zo van het moment", zegt Thomas over Demi. "En ze is zo gek op mij en dat laat ze ook constant merken. En ze doet zo haar best om te laten zien, dat ze zo graag wil..."

"En dan ga ik haar hart breken. Dan is de waarheid soms hard", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Thomas.  

Inmiddels heeft Thomas er al een aantal rozenceremonies opzitten, waarbij hij verschillende vrouwen naar huis heeft moeten sturen. Makkelijker wordt het er voor de bachelor niet op. "Het lijkt wel alsof het een spel is en een rollercoaster aan emoties", legt hij uit. "Het ene moment zit je met vlinders op de bank en dan zit je met tranen in je ogen. Die meiden doen me gewoon zoveel, dat ze allemaal hier zijn voor iets moois en ze gunnen het mij en ik gun het hen ook." Ondanks dat hij niemand wil teleurstellen, moet hij toch een pijnlijke conclusie trekken: "Er zit ook een einde aan dit avontuur en dat is pittig." 

Naast alle tranen wordt er ook veel gelachen in het liefdesprogramma. In de beelden hieronder is te zien hoe de vrijgezelle dames in een deuk liggen wanneer Thomas hen probeert te imponeren met zijn dansmoves. 

Een nieuwe aflevering van De Bachelor is elke woensdag te zien bij Videoland. 

Lees meer over
Thomas van der VlugtVideolandDe Bachelor