Liefdesles

Anne: 'Soms gooi ik bewust een bom onder onze relatie'

Door Hanneke Mijnster··Aangepast:
© Annet van den Ende Anne: 'Soms gooi ik bewust een bom onder onze relatie'
RTL

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Na een rits aan foute vriendjes en onbereikbare mannen, heeft Anne (38) nu een goeierd te pakken. Maar dat is ook best wennen. "Een gezonde relatie voelt soms best saai."

"We vonden elkaar via Tinder. Tussen alle autoselfies en biertjes in de lucht, was dit een echt leuke man, dat zag ik meteen. Hij zat gitaar te spelen, Kolonisten van Catan met vrienden, dat soort dingen. Geen prestaties, maar gewoon zijn leven. Na een paar weken chatten en appen vroeg hij of ik mee ging wandelen. De enige optie, buiten thuis afspreken, want we zaten nog vol in de lockdown.

Hij had water meegenomen, een klein flesje wijn en een doosje bonbons. We zaten in het staartje van de eerste lockdown en het was warm. Lauwe wijn, gesmolten bonbons: het maakte allemaal niks uit. Ik was verkocht en was blij dat hij me bij het afscheid even zoende. Een week later nodigde hij me uit bij hem thuis, en kookte hij zijn beste curry voor me. Het was aan."

Malory: 'Iedere keer als een relatie over is, ben ik weer opgelucht'
Lees ook

Malory: 'Iedere keer als een relatie over is, ben ik weer opgelucht'

"Ik kneep in mijn vuistjes. Eindelijk had ik weer een relatie. Ruim zes jaar geleden ging het uit met mijn highschool sweetheart en in de tijd die volgde nam ik het leven zoals het kwam. Ik datete veel, soms wel met twee mannen op één dag en schuifelde van scharrel naar scharrel. Af en toe vond ik iemand écht leuk, dan zagen wel elkaar een paar maanden.

Het langst bleef ik nog hangen aan een man die al een vrouw had. Textbook verlatingsangst ja, want omdat ik wist dat ik nergens op kon rekenen, zou ik ook niet gekwetst kunnen worden. Ging natuurlijk niet op, die vlieger. Want ik werd toch verliefder, en voelde me alleen maar eenzamer als hij op zondagochtend wentelteefjes stond te bakken voor zijn gezin en niet voor mij."

Iedere dag leuker 

Maar Tim dus wel. Tim gaat er vanaf dag één helemaal voor en ik vind hem iedere dag leuker worden. Nog steeds. Dat ik meega naar zijn vrienden, naar familie, dat we een heel weekend tijd maken voor elkaar in plaats van een vluchtige date. Een relatie is veel spannender dan een nieuw contact, en veel intiemer.

"En toch vliegt het me soms aan. Vind ik het saai worden, omdat Tim nu eenmaal van het rustige soort is. Iets wat ik tegelijkertijd zo aantrekkelijk aan hem vind, want ik ben zelf al druk genoeg. Maar ook omdat Tim eerder getrouwd is geweest en al twee zoontjes heeft. Nu hoef ik niet per se kinderen van mezelf, maar er zijn dus wel weekenden dat we elkaar niet zien, omdat zijn jongens er dan zijn. Wat ik alleen maar toejuich, begrijp me niet verkeerd. Ik hoef niet overal met mijn snufferd tussen te zitten en ik vind het voor hun alle drie belangrijk dat ze quality time doorbrengen.

We hebben een traag voorland. Mocht het allemaal goed blijven gaan met Tim, dan kan ik pas bij hem gaan wonen als die jongens studeren. Op papier is hij een goede vent en we hebben het echt wel gezellig, maar ik moet mezelf wel met mijn hoofd erbij houden. Bij eerdere scharrels en relaties was ik gewend dat het gepaard ging met aantrekken en afstoten, met ruzie en goedmaken. Moest ik vechten voor aandacht, en veerde ik op als zo’n man me weer een kruimel toewierp. Wat dat betreft voelt een gezonde relatie soms best saai. Tim is er altijd."

"Dus soms, op momenten dat ik alleen zit, of me niet gezien voel door hem, gooi ik stiekem de bom eronder. Dan borrelt er weer zo'n onrust op, dat ik expres de randjes op ga zoeken. Dan gooi ik een lijntje uit naar een ex, gewoon om even te vragen hoe het gaat. Of ik maak een account aan op een nieuwe datingapp, onder een andere naam. Even swipen en aandacht zoeken. Na drie matches ben ik er ook weer klaar mee, en meteen daarna heb ik spijt.

Niks of niemand komt ook maar in de buurt van Tim en wie hij voor me is. 'Je bent bewust aan het saboteren', zei mijn coach laatst. En ik denk dat ze gelijk heeft. Ik mag zo blij zijn met Tim, dat ik het bijna niet kan geloven. 'Stop daar dan je energie in', zei ze. 'Dat je liefde durft te ontvangen, dat is pas avontuur.' Dus dat probeer ik nu. Ontvangen en vertrouwen op dat het er is. Ook als hij even geen tijd voor me heeft."

De naam Anne is op verzoek van de geïnterviewde gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.

Lees meer over
LiefdeslesRelatieLiefde