Overal stroomuitval

Opnieuw raketaanvallen in meerdere Oekraïense plaatsen

Door RTL Nieuws/ANP··Aangepast:
© Anadolu AgencyOpnieuw raketaanvallen in meerdere Oekraïense plaatsen
RTL

In meerdere plaatsen in Oekraïne zijn raketinslagen en stroomuitval gemeld. Volgens plaatselijke media zijn de regio's Charkov, Dnipro, Kiev, Korosten, Krivi Rih, Poltava, Tsjoehoejiv, Vinnitsia en Zaporizja getroffen.

In Krivi Rih zijn volgens de plaatselijke autoriteiten twee doden gevallen. De burgemeester van Charkov, de tweede stad van het land, zegt dat in heel de regio de stroom is uitgevallen. Ook in de hele centrale provincie Kirovohrad en in de noordoostelijke streek van Poltava zou de stroomvoorziening volledig weggevallen zijn.

Explosies in centrum Kiev, Oekraïne meldt dertien droneaanvallen door Rusland
Lees ook

Explosies in centrum Kiev, Oekraïne meldt dertien droneaanvallen door Rusland

In Russische media wordt gesproken van een succesvolle aanval op de infrastructuur en dat 'de Amerikaanse inlichtingendienst is misleid' en 'de Oekraïense luchtafweer zich heeft verslapen'. Persbureau TASS spreekt over een nieuwe 'enorme klap tegen de Oekraïense infrastructuur'. De Russische strijdkrachten zijn sinds een aanval op een Russische brug naar de Krim, over de zeestraat van Kertsj begin oktober, begonnen de Oekraïense infrastructuur te bestoken.

Het elektriciteitsnetwerk is in gewapende conflicten vaak een belangrijk militair doelwit, maar de burgerbevolking wordt hard getroffen wat politiek moeilijk ligt.

In het oosten van Oekraïne is in de regio Donbas melding gemaakt van een zware explosie in een munitiedepot. Ook zouden er opnieuw zware artilleriebeschietingen door de Oekraïense strijdkrachten zijn geweest op Svatovo, waar volgens de autoriteiten in de regio Loehansk meerdere burgers zijn gedood.

De successen van het Oekraïense leger komen voor een groot deel door een onophoudelijke stroom van wapens die naar het land gaan.
Lees meer over
Oorlog in OekraïneOekraïneRusland